Градска одборница др Радуловић: Забринути смо због насиља миграната, надамо се пооштравању политике према мигрантима у Београду

6. јуна 2019.

by / 0 Comments / 74 View / 6. јуна 2019.

Градски одбор Српске народне партије (СНП) у Београду изражава забринутост због убиства мигранта које се синоћ догодило у Београду, а због којег је ухапшен седамнаестогодишњи држављанин Авганистана због основане сумње да је починио ово кривично дело, истакла је председница Градског одбора Српске народне партије у Београду, Марија Радуловић.

Она је указала да су грађани Београда забринути због пораста насиља чији су виновници, према њеним речима, економски мигранти који су у Београд дошли из Африке и са Блиског Истока. 

Радуловић, која је истовремено и одборница у Скупштини Града Београда, посебно је указала на питање безбедности жена у Београду. ”Као жена, посебно сам забринута за безбедност жена у Београду, јер је раније у нашем главном граду, а било је таквих случајева и у другим градовима у Европи, било примера вербалног и физичког насиља које су мигранти спроводили над женама”, навела је Радуловић. 

Она је апеловала на надлежне градске и републичке органе да са посебном пажњом приступе питању пораста броја миграната у Београду. ”Тај процес може да изазове последице по безбедност грађана Београда и зато се надам пооштравању политике према мигрантима у нашем главном граду”, закључила је председница Градског одбора Српске народне партије у Београду.