Горан Лекић: Крагујевац да искористи шансу и повећа извоз у Русију

8. децембра 2015.

by / 0 Comments / 131 View / 8. децембра 2015.

Крагујевцу је неопходна чиста рачуница. Морамо да направимо пресек стања у финансијама и јавном сектору како би град што пре ставили на здраве ноге и створили економски амбијент који ће привлачити нове инвеститоре, рекао је Горан Лекић, председник Одбора Српске народне партије у Крагујевцу и члан Председништва СНП гостујући на телевизији К9.

Како је истакао, извоз пољопривредних производа у Руску Федерацију и развој туризма су шанса за опоравак Крагујевца, за нова радна места.

-Јасно је да Крагујевац, заједно са читавом Србијом мора да искористи шансу која се тренутно пружа због санкција које је Русија увела Турској. То је прилика за повећање извоза наших производа на велико руско тржиште. Прву смо пропустили, када је Русија увела санкције ЕУ, немојмо да пропустимо и другу – рекао је Лекић и додао да СНП подржава одлуку владе да не уводи санкције Русији јер је то потпуно економски неисплативо за Србију.

Говорећи о проблему миграната Лекић је нагласио став СНП да је неопходно што пре изградити зид на граници са Македонијом како би био заустављен неконтролисани прилив миграната у Србију.

– Рута којом се крећу мигранти је као једносмерна улица. Али, након што су чланице ЕУ почеле редом да затварају границе, постоји велика опасност да та улица постане „слепа“ а десетине хиљада миграната трајно остане у Србији. То је безбедносни проблем за нашу земљу. Међу њима је велики број младих војно способних мушкараца. Након догађаја у Паризу морамо да будемо додатно опрезни – закључио је Лекић.