Функционери СНП посматрачи на председничким изборима у Русији

18. марта 2018.

by / 0 Comments / 87 View / 18. марта 2018.

Делегација Српске народне партије, коју чине народни посланици Јован Палалић, Снежана Петровић, Огњен Пантовић и помоћник генералног секретара СНП Лазар Поповић, учествује на председничким изборима у Русији, у Волгограду и Вороњежу, где су њени чланови међународни посматрачи.

Народни посланик и генерални секретар СНП Јован Палалић истакао је да избори протичу у изванредној атмосфери. „На основу виђеног сасвим сигурно се може рећи да су их грађани Русије доживели као празник. Без обзира на хладно време излазност је огромна, а редови бирача на појединим бирачким местима се протежу и на улицу“, рекао је Палалић.

Он је навео да је све организовано изванредно, са свим доступним информацијама за сваког бирача и помоћи уколико му је неопходна како би остварио своје право и гласао слободно. „Све је у сагласности са највишим међународном демократским стандардима и законима Русије. Желим да истакнем да смо као посматрачи добили све неопходне информације како бисмо имали јасну слику о изборном процесу. Све у свему, јасно је да су грађани Русије потпуно свесни да на данашњим изборима одлучују о будућности своје државе, а већина са којима смо разговарали истичу да је то очување стабилности и самосталности државе као и економски развој“, закључио је Палалић.