Форум жена СНП на међународној конференцији „Бизнис на штиклама”

16. јуна 2017.

by / 0 Comments / 95 View / 16. јуна 2017.

Председница Форума жена Српске народне партије, Наташа Пришић и чланица Форума, Тијана Валтер, присуствовале су међународној стручној конференцији „Бизнис на штиклама” у Новом Саду.

Овај скуп који су организовале предузетнице „Уније пословних жена Војводине“ и Удружења за промоцију здравог живота „Натуравита“, намењен је промоцији и унапређењу женског предузетништва, а обухвата бројна стручна предавања и панеле на тему развоја жена у предузетништву, започињања сопственог бизниса и опстанка у њему.

Како је поручила Наташа Пришић, ова конференција је важан корак ка економском оснаживању жена и самим тим јачању њиховог положаја у српском друштву.

Она је истакла да је, према статистици, женско предузетништво у Србији на нивоу европског просека, када се узме у обзир учешће предузећа чији су власници и менаџери жене у укупном броју малих и средњих предузећа. Али је упозорила да је стопа гашења женских предузећа у Србији скоро 50 одсто.

„Проблем је дакле у одрживости женског предузетништва. Такође, већина предузећа је усмерена на локално тржиште. Зато су неопходни  адекватни финансијски подстицаји државе како би област женског предузетништва била стабилнија и стимулисана да тржиште прошири и ван граница Србије. Овакве едукативне радионице и семинари су снажни мотиватори и сигурно утичу на повећање броја жена у бизнису“, рекла је Пришић.