Forum žena i GrO SNP Novi Sad pokrenuli inicijativu za podizanje „Spomenika majci“

15. maja 2017.

by / 0 Comments / 118 View / 15. maja 2017.

Forum žena Srpske narodne partije i Gradski odbor SNP Novi Sad, povodom 15-tog maja – Svetskog dana porodice, pokrenule su Inicijativu za podizanje „Spomenika  majci“ u Novom Sadu.

Kako je istakla Nataša Prišić, predsednica Foruma žena, SNP je kao partija koja baštini tradicionalne srpske vrednosti pokrenula ovu inicijativu „kako bi nas „Spomenik majci“ svakodnevno podsećao na važnost uloge majke u očuvanju porodice i porodičnih vrednosti“.

„Materinstvo, briga o deci i porodici, jedan je od najodvažnijih i najzahtevnijih životnih podviga jedne žene. U najtežim vremenima po srpski narod, uvek je naša mater, mati, majka, bila stub porodice. Međutim, porodica i njene vrednosti nikada nisu bile ugroženije nego danas, a samim tim i važnije. Zato smo, pozivajući se na Program Srpske narodne partije u kome je jedna od važnih tačaka očuvanje porodice i porodičnih vrednosti, danas predali inicijativu gradskim vlastima Novog Sada za podizanje spomenika“, rekla je Prišić.

Prema njenim rečima, sličan spomenik ne postoji nigde u Srbiji te bi njegovo podizanje u Novom Sadu ovaj grad učinilo jedinstvenim.

„Na ovaj način bismo sledili primer mnogih gradova u Rusiji, SAD, Velikoj Britaniji, Češkoj i drugim zemljama u kojima spomenici majci već postoje. Čovek je upravo ono što ponese iz svoje porodice, a na njegovo oblikovanje presudan uticaj ima majka“, zaključila je predsednica Foruma žena.