Форум жена и ГрО СНП Нови Сад покренули иницијативу за подизање „Споменика мајци“

15. маја 2017.

by / 0 Comments / 175 View / 15. маја 2017.

Форум жена Српске народне партије и Градски одбор СНП Нови Сад, поводом 15-тог маја – Светског дана породице, покренуле су Иницијативу за подизање „Споменика  мајци“ у Новом Саду.

Како је истакла Наташа Пришић, председница Форума жена, СНП је као партија која баштини традиционалне српске вредности покренула ову иницијативу „како би нас „Споменик мајци“ свакодневно подсећао на важност улоге мајке у очувању породице и породичних вредности“.

„Материнство, брига о деци и породици, један је од најодважнијих и најзахтевнијих животних подвига једне жене. У најтежим временима по српски народ, увек је наша матер, мати, мајка, била стуб породице. Међутим, породица и њене вредности никада нису биле угроженије него данас, а самим тим и важније. Зато смо, позивајући се на Програм Српске народне партије у коме је једна од важних тачака очување породице и породичних вредности, данас предали иницијативу градским властима Новог Сада за подизање споменика“, рекла је Пришић.

Према њеним речима, сличан споменик не постоји нигде у Србији те би његово подизање у Новом Саду овај град учинило јединственим.

„На овај начин бисмо следили пример многих градова у Русији, САД, Великој Британији, Чешкој и другим земљама у којима споменици мајци већ постоје. Човек је управо оно што понесе из своје породице, а на његово обликовање пресудан утицај има мајка“, закључила је председница Форума жена.