Европска Хрватска води нацистичку политику

10. априла 2016.

by / 0 Comments / 45 View / 10. априла 2016.

Блог председника Ненада Поповића

 

Пре 75 година, створена је једна од најмонструознијих држава у историји Европе, нацистичка Независна држава Хрватска.

Пре 75 година, у Загребу су десетине хиљада људи Хитлеровим поздравом насмејани дочекивали немачке војнике, бацајући цвеће на тенкове, док је Београд горео у пламену од немачких бомби.

Пре 75 година, усташе су отвориле страшне логоре смрти за Србе Јевреје и Роме у Хитлеровој држави страве и ужаса.

Пре 75 година, усташе су отвориле логор Јасеновац, највећи српски град под земљом, у ком још лута на стотине хиљада мртвих душа, убијених на зверски начин.

Пре 75 година, усташе су отвориле логоре страве у Госпићу, Јадовну и на острву Паг, где је започет организовани геноцид над Србима који је толико ужасавао немачке и италијанске фашисте, да су чак и они тражили да се ти логори затворе.

Пре 75 година, усташе су бацале децу, жене и старце у јаме Јадовна, а данас, на дну тих јама и даље леже кости мртве српске деце, док се на острву Пагу још налазе комади бодљикаве жице логора у ком су клани Срби и Јевреји.

Хрватска не само да никада није кажњена за геноцид, већ се и данас подсмева српским жртвама, тражечи да се ратни злочинац, набдискуп Алојзије Степинац, прогласи свецем.

Хрватска је једина земља која се борила на страни Хитлерове нацистичке Немачке, а која се никада суштински није суочила са својом нацистичком прошлошћу. Хрватска никада није денацификована, као Немачка, нити кажњена за геноцид над Србима и Јеврејима које је починила током Другог светског рата. И зато је охрабрена да и данас води усташко-нацистичку политику према Србији.

Данас се на хрватским утакмицама кличе усташама и Анти Павелићу, велича се геноцид над Србима, а на прослави Олује, највећем етничком чишћењу Срба после Другог светског рата, певају се нацистичке песме.

Данас се широм Хрватске ломе ћириличне табле, позива се јавно на ново убијање Срба у присуству највиших хрватских званичника.

Читава демократска Европа не само да ћути, већ је такву Хрватску примила у Европску унију.

Данас та иста демократска Европа толерише усташтво које никада није ни осуђено ни побеђено и питамо се чија је то Европа. Да ли је то Европа џелата или Европа жртава!

Зато никада не смемо да заборавимо ко је био на правој страни историје, ко је био на страни добра и антифашизма, а ко је био на страни нацизма и на страни зла.

Зато Србија може да се поноси својом историјом и зато ће учинити све да демократским средствима заштити Србе у региону.

Никада нећемо заборавити Јасеновац, Госпић, Јадовно и Паг, никада нећемо заборавити децу са Kозаре, никада нећемо заборавити Олују.

Србија ће увек бити на правој страни историје, на страни антифашизма и глобалног зла, које се поново буди.

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић