Двадесети век је био век страдања Срба, 21. век је век српског васкрсења

10. септембра 2016.

by / 0 Comments / 129 View / 10. септембра 2016.

Блог председника Ненада Поповића

Јутрос је у храму Светог Василија Острошког на Бежанијској коси служена литургија и парастос Светим Новомученицима Јасеновачким којих се Српска црква молитвено сећа у овим данима.

Ако је ишта доказ да су косовскозаветни Срби настављачи и наследници Христови онда је то наше страдање у Јасеновцу. Као што су прве Хришћане прогонили и убијали, налазећи за то разна наводно рационална оправдања, исто тако и у данашње време и у 20. веку Срби су прогоњени и убијани.

Parastos 3

Јасеновац, који је симбол страдања Срба широм нацистичке независне Хрватске, представља врхунац зла и ирационалне мржње Хрвата према српском народу.

Parastos 1

Прогоњени и убијани и омрзнути због имена Христовог. Прогоњени јер су православни Хришћани, они који сведоче истинитост Христових речи. Речи које су победиле Римско царство и његову филозофију да је човек човеку вук. Православно Хришћанство, Хришћанство првих мученика за Христа, сведочи другу истину, да човек човеку може бити човек. Ова истина о људскости је била толико моћна да су први Хришћани не жалећи свој живот остајали привржени до смрти тој Христовој истини. Та Христова истина, истина светих мученика, ће поново победити Рим и његову вучију филозофију. Као што су први хришћани веровали да је крв мученика семе за нове Хришћане, тако и ми православни данас верујемо да мучеништво српских православаца постарадалих у Јасеновцу и широм НДХ јесте семе за нове српске генерације православаца, које никада више, ниједан Јасеновац, неће зауставити.

Parastos 2

Све светске силе су немоћне пред силом истине коју исповедају свети мученици кроз векове. Јер све светске силе дођу и прођу, а истина светих мученика, која је Христова истина, остаје заувек.

Као што је Христос страдао и васкрсао, тако ће и многострадални српски народ, који страда попут првих Хришћана васкрснути, а то је наша историја небројено пута доказала!

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић