Проф. др Бојан Лалић

Председник Ресорног одбора за науку

Проф. др Бојан Лалић, директор Департмана за индустријско инжењерство и менаџмент и шеф Катедре за производне системе, организацију и менаџмент, ванредни је професор на Факултету техничких наука у Новом Саду, као и гостујући професор на Универзитету у Нишу, Пекинг Нормал Универзитету у Кини и Емлион Бизнис Школи из Француске. Од 2017. године је на позицији саветника Министра за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије. Професор Лалић је координатор пројекта развоја регионалних иновационих стартап центара и председник скупштине Пословног инкубатора у Новом Саду.

Његова пређашња достигнућа, између осталог, укључују оснивање и руковођење интернационалним постдипломским МБА студијама ИИМ ЕУРО, чланство у пројектном тиму  Министарства економије, туризма и регионалног развоја за подршку групама индустријских пословних система и позицију предавача у оквиру Европског центра за мир и развој Уједињених нација. Професор Лалић је такође иницирао оснивање Асоцијације за индустријско инжењерство и инжењерски менаџмент Србије, CISCO Института за предузетништво Србија, као и лабораторије за учење на даљину. Члан је програмског одбора неколицине међународних научних конференција и члан уредништва научних часописа.

Поред учешћа у бројним националним пројектима, учесник је и на пројектима међународног карактера и координатор CEEPUS мреже која укључује Универзитет у Новом Саду, Технолошки универзитет у Грацу, Техникум универзитет у Бечу, Универзитет за технологију и економију у Будимпешти и Технолошки универзитет у Кракову. Као представник Факултета техничких наука, координатор је пројекта Европски производни потенцијали за Србију, највећег европског истраживачког пројекта о иновацијама у прерађивачком сектору којим руководи Fraunhofer Institute for Systems and Innovation Research из Немачке.

Од 2017. године, професор Лалић је на челу Института појас и пут који је у претходном периоду имао улогу секретаријата Конзорцијума институција високог образовања НР Кине и ЦИЕЗ. Учесник је бројних националних и међународних конференција и аутор радова у реномираним научним часописима.

bojan.lalic88@gmail.com