Бајке ипак постоје: Балада о Лестеру!

4. маја 2016.

by / 0 Comments / 57 View / 4. маја 2016.

Блог председника Ненада Поповићa

 

Најпре је почело да се шушка како „неки тамо Лестер“ из Премијер лиге, игра све бољи фудбал. Онда су ти момци из сиромашног Лестера почели да побеђују баснословно богате клубове као што су Манчестер Сити, Јунајтед, Арсенал, Челзи или Ливерпул. И како је време одмицало, вечити губитници су постали главни фаворити за освајање првенства Енглеске.
Читав свет је почео да навија за центарфора Џејмија Вардија, кога су, пре почетка првенства, менаџери Лестера покупили из неке сеоске лиге. Пре тога, Џејми је радио на пумпи. Људи широм света желели су да доживе модерну бајку у овом лудом и неправедном свету. Желели су да осете како је могуће да сиромашни, мали клубови победе пребогате шеике и корпорације које су преузеле готово све светске клубове.
Сви који воле прави, мушки, жестоки фудбал, где све пршти од стартова и дриблинга, жарко су навијали да коначно игра тријумфује над новцем. Да машта победи корпорације, да губитници победе краљеве!
И свет је од прекјуче почео да живи ту бајку. И видело се колико је обичним људима широм света био важан „тај, неки тамо Лестер“, јер је управо тај свет видео у фудбалу поруку да свако може да постане победник. И видео је да живот зависи од истрајности, крви, суза и зноја.
Све се може кад се хоће, показали су момци из Лестера. Када неко толико силно жели успех и када жестоко ради, уместо да кука или сажаљева себе, када је упоран и када не губи веру у победу – тада су уз њега и срећа и Бог и судије.
Лестерова победа показала је колико је свету потребна прича са срећним крајем. Сви смо у понедељак славили заједно са Џејмијем Вардијем и његовим друговима. Док сам гледао како пију пиво и блесаве се, схватио сам да у свакоме од нас чучи центарфор из блата, тај Џејми Варди који вреба шансу да постане шампион. И када му се укаже прилика, он постане најбољи играч Енглеске. Зато је победа Лестера далеко важнија од фудбала и зато су сви највећи светски листови објавили вест о титули тих модерних хероја на насловним странама. Читав свет је чекао да чује баладу о Лестеру.

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић