Његош неће у НАТО

6. априла 2016.

by / 0 Comments / 59 View / 6. априла 2016.

 Блог председника Ненада Поповића

 

Од када су трећеразредни чиновници са Запада поручили данашњем владару Црне Горе да се мане и Бога и Русије и Србије, а држи се НАТО пакта, често се запитам: Могу ли се часни Црногорци погледати у огледало дуже од неколико секунди, а да после тога не спусте поглед?
И помишљам колико свима нама недостаје мудрост Светог Петра Цетињског, који је рекао на самрти свом синовцу и наследнику Његошу:
– Моли се Богу и држи се Русије!
Његош се молио Богу и држао се Русије, поставши највећи песник и филозоф, мудрац и државник и свога, и овога и будућег доба. Помињао је Његош често у својим делима и беседама нераскидиву братску и духовну повезаност српског и руског народа.
Али, управо тај завет желе да нам избришу из колективног памћења, јер ако се сећамо мудрости највећег међу нама, великог Његоша, онда је избор јасан. Самим тим, испоставља се да је антируски и антисрпски избор садашњих владара Монтенегра не само погрешан, већ и дубоко антињегошевски.
Зато они тако силно желе да српски народ у Црној Гори одвоје од Србије, али и од Русије, па хрле у НАТО који је мучки бомбардовао Црну Гору. Желе да направе своју цркву, да затру трагове СПЦ, најстарију институцију српског народа која га је сачувала у најтежим тренуцима у његовој историји.
Ако затру СПЦ, затрће и Његоша. Јер, Његоша не могу да учлане у НАТО.
Зато са толиким ентузијазмом желе да промене језик којим је писао Петар Петровић, јер је то српски језик. Зато желе да нас раздвоје, јер ће тако раздвојити рођену браћу. Ми смо део једиственог културног и етничког простора. То је српски простор. То осећа народ Црне Горе. То му је у крви и генима. То му поручује Његош, чија је мудрост вечна и зато јој се узалуд одупире политички врх Црне Горе.
Чинећи све да српски народ насилно прекрсти у црногорски и да га одроди од његове српске матице, црногорски поглавари су кренули у рат против Његоша.
Данашњи клинци би ту борбу једноставно описали:
– Kакав блам!

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић